Medlemskap i Den norske kirke

Ut- og innmelding av Den norske kirke kan du gjøre elektronisk ved pålogging gjennom ID-porten, eller ved henvendelse til ditt lokale kirkekontor.

Pålogging gjennom ID-porten gir bare tilgang til opplysninger knyttet til det personnummeret som blir brukt ved pålogging. Dersom du vil melde inn eller ut døpte barn som er under 15 år, må du benytte eget skjema for det. (Se lenke nedenfor).

Hvis du ikke er døpt, er du heller ikke medlem av Den norske kirke. Dersom du ønsker å kontrollere om du eventuelt er feilaktig oppført i Den norske kirkes medlemsregister, kan du selv gjøre oppslag i medlemsregisteret ved pålogging gjennom ID-porten.

Opplysninger om medlemskap i tros- og livssynssamfunn kan fås ved henvendelse til Brønnøysundregistrene på telefon 75 00 75 00.

Dersom du ønsker å bli medlem av Den norske kirke, men ikke er døpt, bør du ta kontakt med presten i menigheten der du bor. Det er dåpen som gir medlemskap i kirken.

Den som er døpt, men ikke står som medlem i Den norske kirke, kan logge seg inn gjennom ID-porten for å registrere innmelding. Innmelding i Den norske kirke forutsetter at du ikke er medlem av noe annet trossamfunn.

Dersom om du er døpt i et annet kristent kirkesamfunn trenger du ingen ny dåp for å bli medlem i Den norske kirke. Du kan melde deg inn i Den norske kirke selv om du tidligere er utmeldt av denne kirken.

Dersom foreldre/pårørende ønsker å sjekke sine barns medlemsstatus og evt. endre den, må de kontakte sitt lokale menighetskontor og/eller bruke skjema, som man finner på nettsiden det er lenke til nedenfor.

Kirkens oppgave er å bringe Bibelens budskap til alle mennesker, uten hensyn til de motiver folk har for å søke kirkens tjenester.
Utmeldte og andre som ikke tilhører Den norske kirke, er velkommen til kirkens gudstjenester og andre arrangement.

1. januar 2016 var 73 % av innbyggerne i Norge er medlemmer i Den norske kirke. Folk begrunner sitt medlemsskap ulikt. For noen teller respekten for det tradisjonelle sterkest, mens det for andre bunner i et dypt personlig engasjement. Kirken ber aldri om begrunnelse for den enkeltes kirkemedlemsskap.

Les mer om medlemsskap, innmelding og utmelding på kirken.no/medlemskap.