Dåpskjoler til utlån

Kirken tilbyr nå dåpskjoler til utlån

I høst gikk startskuddet for Aksjon dåp i Den norske kirke i Fredrikstad, et prosjekt med mål om å få flere- både barn, ungdom og voksne- til å velge dåp. Tanken er at det skal stå færrest mulig hindringer i veien for å velge dåp. Informasjon, fleksibilitet samt mulighet for drop-in-dåp, er noe av hva det arbeides med. I tillegg ville man å skaffe til veie dåpskjoler til utlån.

Vi skal være en imøtekommende kirke og jobber nå for at det ikke skal være noen praktiske grunner til ikke å velge dåp, som for eksempel å mangle dåpskjole.

Noen har en kjole som har vært i familien i generasjoner der navn broderes inn etter hver bruk. Andre har ikke slikt arvegods hengende og har av ulike grunner kanskje heller ingen mulighet til å sy eller kjøpe noe nytt. Da skal man kunne få låne i kirken.

Aksjonsgruppen har derfor sett seg om etter rimelige kjoler på blant annet finn.no, og gikk også lokalavisene. «- Kirken vil ha dåpskjolen din», ble overskriften på framsida av Demokraten. Resultatet ble at noen gav bort og noens solgte dåpskjoler rimelig, slik at kirkelig fellesråd nå har sju dåpskjoler til utlån.

Se bilder av dåpskjolene her

De som ønsker å låne en av dem kan kontakte kirketorget (tlf 69 95 98 00) for å gjøre en avtale. Og det er helt gratis å låne dåpskjole!

"Det er jo litt spesielt når man har en slik dåpskjole." 12 barn er døpt i denne dåpskjolen, både Kyrre som viser den fram og sønnene hans. Det var moren hans som sydde kjolen på 70-tallet. Les historien på dåpsbloggen vår.